o všem dobrém jj:-)

Příprava

6. 3. 2009 9:46
Rubrika: Snoubenci
 

2009 Svatá Hora

  

Setkání se snoubenci 1.

 

Člověk je stvořený  a povolaný pro společenství lásky a vztah, žádný člověk není a nesmí být osamělým ostrovem, běda samotnému, a není dobré, aby byl člověk sám, pro vztah  ať už v širším měřítku, jako bratři, setry, přátelé, spolužáci, spolupracovníci, kolegové,  tak pro vztah nejužší, nejintimnější,  a posvátny, jako muž a žena v manželství, proto je člověk na světě jako muž a žena, aby se našli, a byli schopni založit rodinu a plodit děti…milujte se a množte se…  stav panenství, duchovní je specifická služba, ke které člověka povolává Bůh, aby mohl plnit a poskytovat duchovní pomoc a službu lidem, pro vztah a lásku k Bohu, je to duchovná svazek, duchovní manželství.

Rodina je ale základní a nejpřirozenější forma lidského soužití-na ní stojí lidská existence.

Je krásné a dobré, když se dva mladí lidé potkají, seznámí a začnou se vzájemně poznávat, sbližovat, je to romantické, vzrušující a dobrodružné…zvolat: našel jsem svou lásku, tu pravou.

Žena patří přirozeně k srdci muže a opačně, obraz stvoření z bible kde se říká: žena byla vzata z jeho boku a utvořena pro něj, aby nebyl sám. Tak jako platí zákon gravitace tak platí zákon přitažlivosti muže a ženy.

Bylo by naivní si myslet, že na manželství se dá nějak dopředu připravit, je lehké o manželství jako nerozlučitelném a trvalém vztahu a svazku hovořit, ale je těžké manželství žít, život samotný nás staví každý den před nové výzvy, a rozhodnutí, a stále nás znovu a znovu překvapuje.

To jak jste se dobře a upřímně snažili poznat a sblížit  se bude projevovat až dále v manželství.

Já vám nedám recept na bezproblémové a spokojené manželství, takový recept totiž neexistuje, vše je ale závislé na vašem konkrétním a osobním přístupu k životu, sobě navzájem.

Vy i já se pohybujeme jen na teoretické rovině. Připravujete se na něco, co se vás ještě zatím netýká, společná domácnost, děti, vztahy s rodiči, společné bydlení, finance atd..

Váš vztah je zatím snoubenecký, v přípravné a jednodušší fázi, jste do sebe zamilováni, jeden druhého si předcházíte, snažíte se jedem druhého neurazit a neztratit.

Já žiji v „manželství“, ve vztahu, duchovním, slíbil jsem Bohu poslušnost, věrnost a chudobu. Jediné, co mi chybí je fyzická přítomnost ženy. Vy jste se vzdal 99 žen,  a já 100 žen. Já mám duchovní děti, Bůh je mým Otcem, Ježíš bratrem, PM Matkou.

Zřejmě každý pár si říkal nám to určitě vyjde….

Odhodlání je dobré, ale zub času a všednost se vkrádají a časem si můžeme lézt na nervy, je třeba denně bojovat proti všednosti a ochabnutí vaší prvotní lásky.

 

Je potřeba trpělivě budovat ve vztahu hluboké základy, nebýt povrchní a nevidět banalitu a momentální nedorozumění jako důvod k rozchodu. Rozejít se je velice jednoduché.[1]

Manželství vyžaduje zodpovědnost a závazek a toho se dnes lidé často bojí, nechtějí se zavázat na celý život. To je věčný a nesmyslný útěk.



[1] Jak dlouho se znáte, kde a kdy jste se seznámili? Proč se lidé rozcházejí (4-5) rok manželství?

Zobrazeno 588×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková