o všem dobrém jj:-)

Ježíš je mocný !!

24. 6. 2009 11:02
Rubrika: Promluvy

Ježíš se nám dnes v evangeliu 12. neděle v mezidobí, představuje jako ten, který má velkou moc. Na jeho jediné gesto a slovo ho poslouchají nespoutané pozemské živly, větrná bouře se utiší  a nastává pokoj. K smrti vystrašení učedníci žasnou a v hrůze se mezi sebou ptají, kdo je tenhle člověk?!

               Náš život se stejně podobá jedné velké plavbě od jednoho břehu k druhému, náš život ať chceme, nebo ne, pomalu ale jistě ústí do věčnosti, a i nás někdy neminou podobné větrné bouře, stejně jako si nemůžeme dovolit přát, aby na obloze stále svítilo sluníčko, bylo hezky a teplo. Vskutku neporučíme větru a dešti.

 

              Učedníci jsou na lodi s Ježíšem. Loď je v Písmu svatém symbolem Ježíšovi církve a být s Ježíšem na lodi, patřit do jeho svaté církve nutně předpokládá žít z víry a důvěry v Boží moc. Mít v životě osobní zkušenost s Ježíšovou mocí je nesmírně důležité. Událost větrné bouře na moři byla pro učedníky těžká a bolestná, ale nesmírně potřebná. Potřebujeme prožít a vědět, kdo opravdu Ježíš je, jakou má moc. Potřebujeme také vědět, že Ježíš je přítomen, stále ve svatě, skrze svého Duch a Eucharistii, přítomný ve své církvi, kterou nikdy neopustí, i když se někdy možná zdá, že spí, nikdy nedovolí, aby se loďka převrhla, aby ji pohltili hlubiny moře, které jsou v písmu zase symbolem místa zlých sil a chaosu.

 

               Církev je také místem modlitby a volání. Učedníci vnímají Ježíšovu přítomnost a v nebezpečí k němu volají a to je zachránilo. Bez modlitby a víry se není možné líbit Bohu, a také se dopravit úspěšně na ten vytoužený druhý břeh šťastného, věčného života s Ježíšem, kde už bouře nebudou.

 

                Rada pro nás, nemáme si všímat tolik vichrů, nepokojů  a bouří, ale máme hledět na Ježíše, vnímat jeho přítomnost a volat k němu. Ježíš tak rád slyší náš hlas a „probouzí“ se kdykoliv ho vzýváme a v pravý čas zasáhne. Ježíš má na to dostatek moci a síly.

               Děkujme dnes Bohu, že On je v Ježíši Kristu stále s námi, že jsme jako křesťané v té bezpečné loďce jeho církve. Ježíš si ji vede a chrání, ona pluje pod jeho vedením tím správným směrem. Budeme-li v církvi, budeme-li s Ježíšem nemusíme se ničeho bát, nemusíme se bát, že se utopíme, nebo zabloudíme.  

Zobrazeno 566×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková